Η έξυπνη λύση ξενάγησης και περιήγησης

Το ολοκληρωμένο σύστημα ProxiTour (Proximity Tour Guide), αποτελεί την πλέον καινοτόμα λύση στον τομέα της ξενάγησης για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού! Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κινητού ProxiTour ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγείται απρόσκοπτα στον χώρο , να εντοπίζει εύκολα το έκθεμα ή το μνημείο του ενδιαφέροντος του και να λαμβάνει πληροφορίες με βάση την τοποθεσία του, πλήρως προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις και στα ενδιαφέροντά του.

Η λύση ProxiTour αποτελεί την επιτομή στην προσέγγιση της ξενάγησης, τοποθετώντας τον επισκέπτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εισάγοντας και προάγοντας την έννοια της εξατομικευμένης αφήγησης!

Ο εύχρηστος και ευέλικτος χαρακτήρας το συστήματος δεν περιορίζεται σε εσωτερικούς χώρους αλλά μπορεί με την ίδια άνεση και ευελιξία να υποστηρίξει ξεναγήσεις και σε εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, ο επεκτάσιμος χαρακτήρας του συστήματος, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και για άλλους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.

Επίσης το ProxiTour αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε Έξυπνη Πόλη η οποία θέλει να προσφέρει στους πολίτες και τους επισκέπτες της ένα καινοτόμο εργαλείο για την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης. Ιστορικά κτίρια, τοπόσημα, θρησκευτικοί χώροι, αγάλματα, πλατείες και δρόμοι που έχουν την δική τους ιστορία, πολλές φορές άγνωστη ακόμα και στους κατοίκους της πόλης, μπορούν τώρα να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Κάνοντας χρήση των πιο σύγχρονων εργαλείων και συστημάτων το ολοκληρωμένο σύστημα Proxitour ανταποκρίνεται απόλυτα σε κάθε απαίτηση. Η υψηλή τεχνολογική του στάθμιση εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και οι έξυπνες συσκευές. Ταυτόχρονα, προσφέρεται η πλέον ολοκληρωμένη δυνατότητα προώθησης και υποστήριξης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη προβολή και ανάδειξη του ψηφιακού αποθέματος.

Το σύστημα

Το σύστημα ProxiTour αποτελείται από 2 κύρια υποσυστήματα

Web App (ProxiTour CMS)

Το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου ProxiTour CMS (Content Management System), μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας οι χρήστες (μουσεία, δήμοι, κ.α.) διαχειρίζονται τα εκθέματα, τις διαδρομές, τις κατόψεις, την θέση των εκθεμάτων, κ.α.

Mobile App (Android & iOS)

Την εφαρμογή κινητού (Μobile Αpp) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα ή tablet (Android & iOS) μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των εκθεμάτων.

Τρόποι εκμετάλλευσης του συστήματος

Το σύστημα ProxiTour είναι μια δυναμική πλατφόρμα η οποία παρέχει πλήρη ελευθερία στην διαχείριση των εκθεμάτων σας και κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται στο διαδικτυακό Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών (ProxiTour CMS) είναι άμεσα διαθέσιμη στην εφαρμογή κινητού των επισκεπτών σας. Ταυτόχρονα, η ελκυστική σχεδίαση του ProxiTour προσφέρει μια ασυναγώνιστη εμπειρία χρήσης τόσο για τις νεότερες όσο και για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Για κάθε έκθεμα μπορείτε να έχετε κείμενο και αφήγηση σε όσες γλώσσες θέλετε. Επίσης υποστηρίζονται 3 διαφορετικές κατηγορίες ηλικιών (παιδιά δημοτικού, γυμνάσιο-λύκειο, ενήλικες) έτσι ώστε να περιγράψετε τα εκθέματα σας με τρόπο ο οποίος θα είναι προσαρμοσμένος και κατανοητός σε κάθε ηλικία.